Hulp bij je scriptie nodig?

Het schrijven van een scriptie kan enorm stressvol zijn, zelfs de kleine details moeten goed zijn, vooral de details eigenlijk. Maar wees gerust, hier is een stap voor stap methode voor hoe je het schrijven van jouw scriptie door komt.

Stap 1

Iedereen zijn zijn hbo of wo studie wil afsluiten, zal een scriptie moeten schrijven, daar is geen ontkomen aan. Jammer genoeg is een scriptie niet iets wat je zo een, twee, drie schrijft, nee daar gaat veel meer tijd en energie inzitten. Voordat je begint met schrijven, is het noodzakelijk eerst zoveel mogelijk research naar jouw onderwerp gedaan te hebben. Het doen van research gebeurt in twee stappen. De eerste is dat je gaat zoeken naar welk research al gedaan is naar jouw onderwerp. Je gaat dus op zoek naar wat andere wetenschappers al voor jou hebben uitgezocht. Bij het schrijven van een scriptie hoef je immers niet het wiel opnieuw uit te vinden, je kunt gewoon bouwen op wat anderen al ontdekt hebben. Wel is het hierbij van belang dat je het werk van anderen op de juiste manier citeert en naar de juiste onderzoeker referencieert. Aangezien er enorm veel stijlen zijn om dit te doen, kan het soms verwarrend zijn welke bron je nou op welke manier moet opschrijven in je bronnenlijst. Als je die stress er niet bij wil hebben voor de deadline, ga dan naar een “nakijkservice scriptie”. Experts controleren dan of jij alle in-tekstverwijzingen en bronnenlijst op de juiste manier gedaan hebt. Zo niet, zullen zij het voor jou verbeteren. Geen paniek dus.

Stap 2

Nadat je al het bestaande onderzoek bekeken hebt, ga je zelf onderzoek doen. Het is immers niet genoeg om te herhalen wat anderen zeggen. Hoewel je de resultaten van anderen mag gebruiken, wordt er in het hoger onderwijs verwacht dat je in staat bent om zelf je eigen theorieën te vormen. Om dit te doen, ga je kijken waar nog ruimte voor verbetering is in het onderzoek, waar de gaten zitten om maar zo te zeggen. Als er bijvoorbeeld uit onderzoek blijkt dat er een verschil is tussen de oorzaken van depressie tussen mannen en vrouwen, maar niet naar wat het verschil dan is, is dat het gat wat jij gaat onderzoeken. Dit kan op vele manieren, denk aan inductie en deductie, enquêtes, veldonderzoek…

Stap 3

Nadat je ook je eigen onderzoek hebt gedaan, ga je beginnen met het schrijven van je scriptie. Als je genoeg onderzoek gedaan hebt en weet wat je wil zeggen, stromen de woorden soms uit je. Wanneer je gedachten dan sneller komen dan jij kan typen, komen er soms schrijffouten in te zitten. Het zou natuurlijk heel jammer zijn als je een lager cijfer krijgt omdat je een -d in plaats van een -t gebruikt hebt. De meeste van deze fouten kun je er zelf nog wel uithalen door proef te lezen, maar soms zie je gewoon door de bomen het bos niet meer. Ook hier kun je een nakijkservice scriptie voor gebruiken, waar experts jouw hele scriptie op spelling en grammatica gaan controleren. Ideaal toch?