VvE beheer Amsterdam: wat te doen tegen geluidsoverlast?

VvE beheer Amsterdam behulpzaam hij geluidsoverlast

Wij zijn een VvE met 8 appartementen in Amsterdam Zuid. Samen met mijn buurman vormen wij het bestuur van de VvE. Over twee appartementseigenaren krijgen wij klachten. Bijvoorbeeld over geluidsoverlast en volle vuilniszakken op de balkons. Maar ook persoonlijke eigendommen op de gang. En fietsen waardoor je haast niet je huis in kan. Van vrienden hoorde ik van een goede beheerder in de stad. En ik dacht dat deze beheerder wel eens hierbij zou kunnen helpen. Bijvoorbeeld met het opstellen van een huishoudelijk Reglement. De VvE beheerder vertelde ons dat met een Huishoudelijk Reglement je met elkaar afspraken kan maken hoe om te gaan met de gemeenschappelijke ruimtes. Maar ook over afspraken wanneer de geluidsinstallatie zachter moet.

 

Wij hebben een Huishoudelijk reglement

VvE beheer Amsterdam adviseerde ons om een Huishoudelijk Reglement op te stellen. Niet alleen adviseerde zij ons om deze op te stellen, maar tegen een geringe vergoeding hebben zij ook een concept voor ons geschreven. De VvE beheer Amsterdam weet namelijk wat je wel en niet kan afspreken in een huishoudelijk Reglement voor de VvE. Zo gaf VvE beheer Amsterdam aan dat het Huishoudelijk Reglement nooit in strijd mag zijn met de Splitsingsacte of de daaraan gekoppelde model reglement. Nadat zij de eerste (concept) versie hadden geschreven is dit aan alle VvE leden voorgelegd. Hierna zijn er nog wat wijzigingen in opgenomen. Ook hebben wij op advies van VvE beheer Amsterdam een boeteclausule opgenomen. Zodat het bestuur een (financiƫle) stok achter de deur heeft als eigenaren of hun huurders zich niet aan de afspraken zoals in het Huishoudelijk Reglement vastgelegd houden. Op de jaarlijkse VvE vergadering is vervolgens het Huishoudelijke Reglement ter goedkeuring aan de leden voorgelegd. En aangenomen. Nu kunnen wij, met de sancties achter de hand, ook gaan optreden tegen de overlast.

 

Niet alleen advies maar ook beheer: heerlijk

Dankzij de goede ervaring die wij hadden met Parel VvE Beheer Amsterdam hebben wij besloten om hun ook te vragen het volledige administratief, financieel en technisch beheer van ons over te nemen. Als bestuur deden wij alles zelf, maar hadden er genoeg van om alsmaar als een soort boeman binnen de VvE te moeten optreden. Niet alleen tegen de overlast, maar ook de eigenaren aanspreken dat zij hun VvE bijdrage niet betalen. Dat doet deze beheerder nu allemaal voor ons. Wij hebben rust en kunnen doen wat we eigenlijk het liefst doen: borrelen met de buren. Allemaal dank zij de goede service van Parel VvE Beheer Amsterdam.