Damesschoenen in alle soorten en maten

Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Damesschoenen in allerlei soorten en maten. De meeste vrouwen hebben zeker meer dan 10 paar in hun kast staan. Wij hebben er wel meer dan 20! Omdat we zo’n fan zijn van damesschoenen, besloten we er een blog over te schrijven. Gewoon omdat het kan. Ben jij ook zo’n fan? Lees dan lekker mee!

Sneakers/Gymschoenen

We beginnen bij de good ol’gymschoenen. Dit zijn niet alleen damesschoenen, maar zijn er ook voor heren en kinderen. Toch hebben steeds meer merken zich de laatste jaren onderscheden als damesschoen. Zo verschillen de kleuren en pasvorm van de sneakers van die voor de heren.

Mocassins/loafer

Ze worden traditioneel door Indianen gedragen en kennen ze dus ook van Pocahontas. Dit oud schoeisel wordt veel gemaakt in suède. Loafers zijn instapschoenen, ze worden ook slip-ons genoemd. Ze hebben meestal geen veters en er is geen of een zeer bescheiden hak aanwezig. Deze damesschoenen zijn al jarenlang razend populair, voornamelijk omdat ze ontzettend comfortabel lopen!

Ballerina

Deze vrouwelijke damesschoenen zijn geïnspireerd op balletschoenen en zeer populair tegenwoordig. Ze hebben steeds een platte zool en worden daarom ook flatje genoemd. De tenen zijn gesloten en de schoen is laag gesneden. Ze kunnen bij veel kleding gecombineerd worden. De meeste vrouwen hebben wel een paar in hun kast liggen.

Klompen/Muilen

Muilen en klompen hebben een open achterzijde en een gesloten voorzijde Een muil is fijner en vrouwelijker met vaak een fijnere hak. De hak van een klomp is een blokhak, dik en stevig en vaak van hout of kurk. Minder modieus dus dan een muiltje. De laatste jaren zijn deze damesschoenen weer in opmars omdat ze ontzettend gemoderniseerd zijn. Je moet er wel van houden, want ze zijn wat grover dan de meeste damesschoenen.

Sleehak/wedge

Ze waren al in de jaren ’70 populair. De hak loopt onder de hele voet door en heeft de vorm van een driehoek, een zogenaamde wig. Ze zijn meer comfortabel om op te lopen in vergelijking met een pump of stiletto. De hak kan middelhoog tot zeer hoog zijn. Speciaal voor vrouwen die wel hakken willen dragen, maar niet comfortabel lopen op pumps of stiletto’s. Je hebt toch wat meer balans op deze manier!

Pumps/Stiletto

Ze hebben steeds een verhoogde hak. Deze hak is er in diverse maten, van laag tot torenhogen, van naaldhak tot blokhak. Wanneer ze een zeer fijne, dunne en hoge hak hebben noemen we ze ook stiletto. Deze zijn wel moeilijker om op te lopen en worden vaak geassocieerd met een femme-fatale. Niet voor iedereen dus!

Zo zijn er nog veel meer soorten damesschoenen, maar dit zijn zeker de populairste. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en blijven altijd op zoek naar de nieuwste trends! Blijf vooral meelezen als jij ook op de hoogte wil blijven!