Alle ogen op jouw winkel

Fysieke winkels verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. Dit komt doordat mensen steeds meer online aankopen doen. Dit is erg jammer, aangezien winkelen in fysieke winkels erg leuk is. Zo voel je de sfeer van bijvoorbeeld kerst in een winkelcentrum en kun je geïnspireerd raken van door de etalages. Gezellig met je vriendinnen of moeder kun je er een dagje uit van maken, lekker shoppen gecombineerd met een kopje koffie en gebak. Ook het passen en voelen van de items gaat veel makkelijker in fysieke winkels. Wil je blijven bestaan als fysieke winkel en niet ten onder gaan aan de webshops? Lees dan de tips hieronder.

Beleving

Sfeer is enorm belangrijk in een fysieke winkel. Mensen komen daar namelijk op af. Leg de focus daarom niet te veel op het product, maar op de beleving. Als de focus namelijk op het product ligt, kopen mensen dit liever online, aangezien dit de makkelijkste manier is. Mensen komen voor gezelligheid, plezier en ontspanning naar de stad toe om te winkelen. Zorg dat zij dit ook ervaren met een leuke huisstijl en interieur. Zet stoelen neer en maak een koffiehoekje. Speel ook in op mensen met kinderen, zorg bijvoorbeeld voor een speelhoekje. Wat ook erg leuk is, zijn foto’s van mensen die de producten hebben gekocht. Ook leuke tekstjes, printjes en interieuritems doen het goed. Mensen zullen je winkel onthouden en terugkomen.

Interactie

Wil je meer aandacht voor je winkel? Organiseer een event! Een modeshow met de feestkleding die in de winkel hangt rond de kersttijd, geven mensen een beeld hoe leuk de kleding kan staan. Hierdoor zullen zij het sneller kopen. Ook kun je een sample sale organiseren, waarbij alle items die dag of avond onder de 10 Euro zijn. Je kunt ook wedstrijden organiseren, waarbij mensen items of kortingen kunnen winnen. Wil je iets doen, maar weet je niet wat? Vraag het gewoon aan je klanten die in de winkel lopen. Zij moeten tenslotte de gewenste actie ondernemen.

Beveiliging

Mensen willen zich graag veilig voelen. Het is daarom belangrijk dat in de winkel goed is aangegeven dat je winkel is beschermd en beveiligd. Ook voor jezelf en de winkel is het belangrijk dat diefstal zo goed mogelijk wordt voorkomen. Door gebruik van bijvoorbeeld een mistgenerator kun je de winkel beschermen. Een mistgenerator laat niks achter op de producten en werkt gelijk na de installatie. Daarnaast kun je ervoor kiezen om rolluiken en gelaagd glas te plaatsen.