Tuinieren laat je tot rust komen!

Iedereen maakt hetzelfde mee als ze op huizenjacht gaan: alle mensen om je heen geven ongevraagd tips over wat voor hun werkte, maar ze spreken elkaar allemaal tegen. Je altijd aan de regels houden, of juist een beetje sjoemelen; altijd net wat lager dan je budget zoeken uit consideratie voor eventuele onverwachte kosten, of juist je kans nemen voor dat perfecte appartement ook al is het eigenlijk net wat meer dan je van plan was; en last but not least, je hard vasthouden aan al je principes en wensen, of alles pakken wat je pakken kan. Ik ervaarde het zelf toen ik op zoek ging naar een huisje. Ik zelf zocht liever wat langer door naar iets waar ik écht gek op was – ook al ging ik ‘maar’ huren, en was ik niet van plan er eeuwig te blijven. Veel mensen om me heen moedigden dat aan, maar anderen waren bijna beledigd dat ik niet alles aannam wat ik krijgen kon.

Een tuintje is een nieuwe dimensie

Gelukkig lukte het me na een lange zoektocht: een mooi huisje binnen mijn budget, mét een tuintje erbij. Heerlijk! Voor velen is het geen essential, en dat is natuurlijk prima, maar ik wilde de wateren eerste even testen voor ik settlede voor iets wat voor mij niet alles had. Maar het voegt voor mij zoveel toe: ’s ochtend je kopje koffie buiten drinken, ’s avonds genieten van de laatste zonnestralen, en natuurlijk lekker tuinieren. Niet voor iedereen weggelegd, oké, maar iedereen zou het eens moeten proberen. Zorgen voor plantjes alsof het huisdieren zijn, je urenlang verdiepen in de beste condities voor zo’n plantje om te groeien en dan na een lange tijd ineens zoveel verandering en groei zien. Het geeft je een soort verantwoordelijkheidsgevoel, én het geeft een prachtig resultaat: een mooie jungle in je achtertuin.

De voordelen van tuinieren

Lekker met je handen in de aarde wroeten en je constant bezighouden met de groei van een ander organisme is natuurlijk een fijn een rustgevend gevoel. Maar een ander voordeel is natuurlijk de opslagplaats! Met een waterdichte kast of bak heb je wat extra opslagruimte. Ook heb je je eigen plek om bijvoorbeeld je fiets te laten. Het nadeel is dat de meeste schuurtjes die bij een tuin komen al jaren oud zijn, en gemaakt van hout. Gelukkig kun je met EDPM dakbedekking makkelijk een waterdicht dak in elkaar zetten. Het materiaal kan tegen alle temperaturen en is waterdicht, zodat jouw fiets en gereedschappen altijd veilig staan opgeborgen!