Weekendje weg naar München

Toe aan een weekendje weg? Dan is de Duitse stad München misschien wel wat voor jou. Dit is op Berlijn na de grootste stad van Duitsland en er is genoeg te doen. Je kan ervoor kiezen een vliegticket te boeken, maar ook met de trein of auto is deze vakantie in duitsland prima bereikbaar. De stad kent een rijke historie, want al in de 12e eeuw werd het een stad en kreeg het stadsmuren. Ieder jaar van half september tot begin oktober stroomt de stad vol met mensen die voor het Oktoberfest komen. Maar buiten dit festival is er natuurlijk nog veel meer te doen!

 

Vervoer in München

Het openbaar vervoer is super goed geregeld. Met een München City Card reis je gratis door de stad met het openbaar vervoer. Ook leuk is het om op pad te gaan met een hop on hop off bus, zeker als je maar een paar dagen in de stad bent. In één dag zie je dan de belangrijkste highlights. Ook met de fiets kan je je goed door de stad verplaatsen. De stad is namelijk breed opgezet en er zijn ook veel leuke dingen buiten het centrum te zien.

 

De Marienplatz als middelpunt van de stad

De Marienplatz is niet te missen, want het is het middelpunt van de stad. Op dit grote plein staat ook het Neue Rathaus dat in de avond prachtig verlicht wordt. Je zult hier vele toeristen vinden, want het is een van de toeristische trekpleisters.

 

Kerkbezoekjes in München

Ook als je niet gelovig bent is het altijd leuk om kerken te bezoeken tijdens je weekend weg. In München vind je bijvoorbeeld de gotische kerk de Frauenkirche. Beklim je deze torens dan heb je een prachtig uitzicht op de Alpen. Een van de andere mooie kerken in de stad is de St. Peter waar het interieur zeker de moeite waard is om te zien.

 

Struinen op de markt

De Viktualienmarkt in het hartje van München was oorspronkelijk een boerenmarkt en plek om kruiden te kopen. Vandaag de dag wordt er van alles verkocht, van exotisch fruit tot traditionele Bavarische spulletjes. Heerlijk om hier een uurtje rond te struinen en wat te eten te halen!

 

Bezoek het voetbalstadion van Bayern München

Kaartjes voor een voetbalwedstrijd in het stadion van Bayern München zijn erg gewild. Mocht dit niet lukken, dan kan je ook altijd een tour door het stadion boeken. Op deze manier voel je je dichter bij je voetbalhelden.

 

München heeft voor ieder wat wils, perfect voor een weekendje weg!