Optimaliseer de werkzaamheden binnen uw bedrijf door het auto volgsysteem

Nederland kent veel bedrijven binnen de logistiek of transport. Al deze bedrijven moeten veel plannen en hun personeel er op uit sturen. Het lastige voor bedrijven binnen de logistiek of transport is dat als de wagens eenmaal de weg op zijn, ze lastig te sturen of volgen zijn. Iedereen die een bedrijf heeft binnen deze sector weet hoe ingewikkeld het kan zijn om voor alle werkzaamheden die de weg op gaan het overzicht te houden. Personeel is voortdurend onderweg en de transport gaan van locatie naar locatie. Verizon connect biedt hiervoor software waar veel van dit soort bedrijven hun werkzaamheden en processen mee kunnen optimaliseren. Bent u hier ook werkzaam in en wilt u de logistieke processen ook optimaliseren? Dan is de volgende blog over het auto volgsysteem van Verizon Connect interessant voor u. 

Auto volgsysteem 

Bent u actief in goederen-of persoonsvervoer? Dan heeft u waarschijnlijk veel te maken met logistieke processen. Het wagenpark bent u continu aan het beheren. Wagens die de weg op moeten, juist terug komen of in afwachting zijn tot ze kunnen vertrekken. Het moet allemaal overzichtelijk worden bijgehouden. Verizon Connect heeft hiervoor het fleet management systeem, ook wel auto volgsysteem. Met dit systeem is het overzicht op het wagenpark en de chauffeurs makkelijk bij te houden. Niet alleen de voertuigen in Nederland maar ook in het buitenland kunnen ze gemakkelijk in de gaten worden gehouden met het volgsysteem. Zo kunnen ritten nauw op elkaar worden aangesloten en weet u op het kantoor waar het personeel zich bevindt. Dit betekend ook dat wanneer u als bedrijf veel voertuigen op de weg heeft, dat er ook veel onverwachte situaties en problemen bij komen kijken. Het auto volgsysteem software kan er voor zorgen dat problemen sneller kunnen worden opgelost en tijd kan worden bespaard door het algehele overzicht. 

 

Optimaliseer de productiviteit van de fleet 

Bij het fleet managementsysteem is er software en hardware geïntegreerd waarmee u de ‘vloot’ of voertuigen voor het bedrijf op de weg kunt tracken en managen. In dit softwaresysteem krijgt u een realtime 360 graden overzicht waarmee u de gehele wagenpark in de gaten kunt houden. Op deze manier kunnen er veel kosten worden bespaard en logistieke processen worden geoptimaliseerd door de tijd en ritten perfect aan te laten sluiten.  Het volgsysteem auto is dus anders gezegd het fleet managementsysteem. Hoe werkt het volgsysteem auto nou precies? Door de gps trackers die geïnstalleerd worden in de voertuigen, is het mogelijk om deze realtime locaties door te spelen naar het software systeem wat op de computers bij het bedrijf staat aangesloten. Al het personeel en alle wagens komen samen op uw beeldscherm in een overzicht. U ziet wanneer ze stilstaan bij een benzinestation, wanneer ze het terrein oprijden of op locatie aankomen. Op deze manier kunt u vanuit het kantoor simpel en effectief overzicht houden op de verschillende voertuigen en of deze daadwerkelijk wel zo effectief worden ingezet. 

Verhoog de klanttevredenheid met het volgsysteem

De vloot optimaliseren door het volgsysteem auto is naast dat het voor uw bedrijf goed werkt ook optimaal voor de relatie met de klanten. Door dit systeem kunnen planners de vloot zo efficiënt mogelijk inzetten, waardoor ze altijd op tijd komen bij de klanten. Ook kan er bij een ongeval of andere problemen direct contact worden opgenomen en weet u precies waar de wagen staat. Zo kan dit worden doorgeschakeld naar de klant en is iedereen op de hoogte waar en wanneer de wagen wel op locatie zal aankomen. Door het volgsysteem auto kunt u gemakkelijk opdrachten van klanten ontvangen en uitzetten. Ook kan er direct een automatische opdrachtbevestiging worden uitgestuurd. De klant kan met dit systeem continu op de hoogte worden gehouden. Voor een klantrelatie staat transparantie hoog in het vaandel. Dus het fleet management, of wel het auto volgsysteem is niet alleen voor het bedrijf goed, maar voor veel meer.