Welke sim only abonnement zijn er allemaal?

Wanneer je een nieuw telefoonabonnement wil gaan kiezen, zijn hier natuurlijk verschillende mogelijkheden voor. Allereerst is het zo dat je moet gaan kiezen wat voor abonnement je wil. Neem je een telefoon erbij of ga je juist voor een sim only abonnement? In deze tekst gaan we kijken wat een sim only abonnement precies is en welke verschillen er zitten tussen de abonnementen. Ook kijken we naar waarom het handig is om sim only abonnement vergelijken toe te voegen als stap wanneer je een abonnement wil gaan uitkiezen.

Sim only

Wanneer we het hebben over een sim only, zegt de naam het eigenlijk al. Je krijgt alleen een sim kaart. Dit is anders dan bij telefoonabonnementen waarbij je een mobiele telefoon uitkiest. Deze telefoon betaal je namelijk alsnog maandelijks af waardoor het abonnement vaak een stuk hoger uitvalt. Bij een sim only abonnement is dat niet het geval. Je betaalt dan maandelijks alleen maar voor de kosten die voortvloeien uit het abonnement zelf. Denk hierbij aan de belkosten en internetkosten. Toch zijn er nog veel verschillen tussen de verschillende sim only abonnementen.Een sim only abonnement vergelijken is dus zeker belangrijk om een abonnement te vinden wat bij jouw situatie past.

Sim only abonnementen

Het is van te voren belangrijk om te kijken of je een voorkeur hebt voor een bepaalde provider. Zo kan het namelijk zo zijn dat je bijvoorbeeld al een televisie abonnement hebt bij een provider en deze dus korting geeft op een abonnement. Daarnaast kan het zijn dat je goede ervaringen hebt met een provider en daarom bij die provider wil. Vervolgens zitten er nog grote verschillende in de bedragen die je betaalt voor een maandelijks abonnement. Dit kan soms wel tientallen euro’s schelen. Bij de een heb je namelijk een abonnement met 5 GB internet en onbeperkt bellen voor 10 euro en bij de andere provider betaal je hier al gauw 30 euro voor. Op jaarbasis is dat 240 euro verschil. Dat is natuurlijk een beetje zonde om niets mee te doen. Daarnaast kun je nog abonnementen vergelijken die verschillen in de tijd van het contract. Het kan namelijk zo zijn dat je voor een contract die maandelijks opzegbaar is, veel meer betaalt dan voor een contract die minimaal twee jaar duurt. Wanneer je dan zeker weet dat je het abonnement voor een minimale tijdsduur nodig hebt, kun je er beter voor kiezen om het abonnement van twee jaar te nemen. Ook hierop kun je dus nog genoeg kosten besparen wanneer we kijken naar de verschillende mobiele sim only abonnementen.