Zo komt je kind veilig op school aan 

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ouder! Horen dat je kind een ongeluk heeft gehad op weg naar school of richting huis. Het is iets wat je als ouders nooit wil meemaken maar het gebeurt toch. Sommige ouders krijgen het droevige nieuws dat hun kind een ongeluk heeft gehad of is verongelukt in het verkeer. Hadden we dit als ouders kunnen voorkomen? Vaak niet… maar je kunt er wel alles aan doen om je kind zo veilig mogelijk van A naar B te laten komen. Hoe je dit doet? Dat vertellen we je graag in dit blog.

Werkende verlichting

Als je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald begrijp je ineens waarom het zo belangrijk is om goed werkende verlichting te hebben. Zeker als het schemert of regent is het voor automobilisten heel lastig om een fietser te zien, zeker als ze zonder goed werkende verlichting rijden. Een ongeluk zit dan in een heel klein hoekje. Zorg er daarom altijd voor dat je kind goed werkende verlichting op de fiets heeft. Het liefste eentje die werkt via een dynamo of op zonne-energie zodat de verlichting altijd werkt. Heeft de fiets van je kind verlichting die op batterij werkt? Check dan zelf iedere maand of de verlichting het nog doet zodat je kind nooit in het donker fiets. En maak je kind ook bewust van de gevaren van fietsen zonder verlichting. Sommige zijn zich er helemaal niet van bewust dat het zo gevaarlijk kan zijn. Tip: Zorg er altijd voor dat je kind een reserve lampje bij zich heeft mocht de verlichting het om wat voor reden dan ook niet meer naar behoren doen.

Een goede fiets

Ook een goede fiets is van levensbelang. Sommige fietsen hebben bijvoorbeeld een slechte rem, trappen wel eens door of hebben een slag in het wiel. Zulke dingen kunnen ervoor zorgen dat kinderen uit onbalans raken. Zeker als ze even niet opletten of druk met hun vrienden in gesprek zijn. Ook een goede bagagedrager kan wonderen doen zodat er bijvoorbeeld geen tas tussen de spaken komt. Een ideale fiets voor scholieren is en blijft toch wel de transport fiets. In verschillende vormen en maten en met een bagagedrager voor- of achterop. Zelf zien we de bagagedrager het liefste voorop zodat de schooltas nog beter in de gaten gehouden kan worden. Zorg er daarnaast ook voor dat de fiets op de juiste hoogte staat zodat je kind goed bij de grond kan als hij of zij stil moet staan of opstap/afstap.

Nog meer tips over hoe je, je kunt zo veilig mogelijk op school kunt laten aankomen? We horen het graag van je!