Internationaal verhuizen, wat komt daar bij kijken?

Verhuizen naar het buitenland is een droom voor vele. De reden kan zijn je werk, familie, een geliefde of een nieuwe avontuur. Wat de reden ook is, deze beslissing is vaak niet van de een op de andere dag genomen. Bij internationaal verhuizen komt namelijk aardig wat kijken. Er moet behoorlijk wat geregeld worden. In dit blog vertellen we je er graag alles over.

Paspoort

Iedere Nederland heeft sowieso een paspoort, zonder een paspoort kom je namelijk het land niet uit. Voordat je gaat emigreren is het alleen wel even van groot belang om te kijken tot wanneer deze geldig is. Een Nederland blijft een Nederland, ook als je gaat emigreren. Om de 10 jaar moet er een nieuw paspoort worden aangevraagd en dat moet dus in Nederland gebeuren.

Belastingen

In elk land zijn er afspraken gemaakt over belastingen en die kan voor ieder land weer verschillend zijn. Wel ben je in elk land verplicht om belasting te betalen alleen de hoeveel dat is elk land verschillend en hang ook af van bijvoorbeeld levensomstandigheden. Ook de duur van je verblijf is van groot belang op de hoeveelheid belasting je moet betalen.

(Verplichte) verzekeringen

Als je vertrekt naar het buitenland dan is de kans groot dat de verzekering hier vervalt als daar niks voor geregeld is. Je kunt er voor kiezen om een verzekering in het buitenland te nemen, deze zijn alleen echter niet altijd even goedkoop, of om aan je Nederlandse verzekering een werelddekking toe te voegen. Ook dit is weer afhankelijk van de duur van je verblijf ik het buitenland.

Gezondheid

In Nederland is allen omtrent de gezondheid erg goed geregeld. Dus is helaas niet overal het geval. Internationaal verhuizen kan dus grote gevolgen hebben op je gezondheidszorg en als je hier van afhankelijk bent kan is dit zeker iets om over na te denken.

Huisvesting

Weet je al waar je wilt gaan wonen of regel je dit daar pas. Of je beter kunt huren of beter kunt kopen is ook in elk land heel verschillend. Lees je hier goed over in.

Vervoersmiddel

Ook het type vervoersmiddel is misschien goed om over na te denken. Er zijn bijvoorbeeld landen waar je gewoon met de auto moet, een fiets of scooter is hier geen succes. Neem je, je eigen auto mee of schap je deze daaraan. Ook moet je kijken of er wel onderdelen beschikbaar zijn voor jou auto in het land waar je naar toe gaat emigreren.

Heb je nog meer tips waar je op moet letten als je internationaal gaat verhuizen? Laat het ons weten!