Goedkoper leven in een grote stad

Steeds meer mensen leven tegenwoordig in de randstad. Sowieso leven steeds meer mensen wereldwijd in grote steden. Over het algemeen is er meer werk te vinden in grote steden en er is ook meer te doen, meer te feesten en te daten. Dit is een relevante factor aangezien veel mensen ook langer vrijgezel blijven. Mensen kiezen er dus ook voor om in steden te blijven wonen langer omdat daar meer jonge mensen leven. Maar er is natuurlijk wel een groot nadeel aan leven in een grote stad. Het is er relatief duur. De grootste kostenpost die je hebt is sowieso je huur of woning aangezien in grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam tegenwoordig de vastgoedprijzen uit de pan rijzen. Toch is het mogelijk om goedkoop of in ieder geval, goedkoper te leven in een grote stad. In dit artikel bespreken we een aantal tips.

Leef buiten de ring

Grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam zijn duur qua huur. Toch is het mogelijk om tegen een betaalbare prijs te wonen in deze steden in een leuk appartement. Je moet alleen wel iets verder buiten het centrum gaan wonen. Natuurlijk is het in het centrum van deze steden het allerduurst en zul je daar niet zo gemakkelijk kunnen wonen. Een schoenkast kost in het centrum al snel duizend euro per maand. Maar wanneer je een stuk buiten het centrum woont, worden de prijzen al snel lager. Tegelijkertijd kom je wel nog hartstikke snel in het centrum met het openbaar vervoer of met de fiets. Je kunt dus nog steeds volledig van het stadse leven genieten.

Goedkoper vervoer

Waar wereldwijd er veel grote steden zijn waar openbaar vervoer zeer betaalbaar is, valt dat in Nederland best wel tegen. Als je elke dag in de stad het openbaar vervoer pakt dan zal dit al snel flinke kosten met zich meebrengen. Daarom is het verstandig om in plaats daarvan goedkoper vervoer te regelen. In Nederland fietsen heel veel mensen maar je kunt natuurlijk niet elke dag twee uur op de fiets zitten. Daarom raden wij een elektrische fiets kopen aan. Een elektrische fiets is een goede investering aangezien je er gemakkelijk lange afstanden mee kunt afleggen maar het nog steeds een stuk goedkoper is dan een auto of dagelijks gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarnaast is een elektrische fiets ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een auto of een scooter.