Japan: een unieke reisbestemming

Een reis naar Japan is in veel opzichten een unieke ervaring. De cultuur is enorm divers en eigenlijk niet te vergelijken met andere landen.

Moderniteit en authentieke cultuur

Het land zou volgens reisorganisaties een uitgesproken moderniteit hebben. Wanneer je bijvoorbeeld Tokyo een bezoek brengt zul je al snel overweldigd worden door de enorme hoeveelheid mensen, hoge gebouwen, lichten, geluiden en gebeurtenissen. De technologische ontwikkeling waar Japan in voorop loopt is terug te zien in het moderne centrum.

Japan is echter ook meer dan twee eeuwen afgeschermd geweest van invloeden uit andere landen, waardoor veel van de cultuur, gewoonten en gebruiken van de inwoners sterk aanwezig zijn gebleven. Er zijn dan ook vele boeddhistische tempels en shinto-heiligdommen te ontdekken in Japan. De geishawijken in Kyoto zijn ontzettend sfeervol en ook een theeceremonie is een goede manier om Japan te leren kennen.

Japanse keuken

Dat brengt ons op de Japanse keuken. Wanneer je in Japan bent geweest, zal je de Japanse keuken blijven herinneren. De Japanse traditionele keuken, ook wel ‘washoku’ genoemd, is sterk verbonden aan de Japanse cultuur en filosofie. De gerechten bevatten vaak milde kruiden en weinig vet om de smaken van ingrediënten niet te maskeren. Er zijn tal van gerechten die je zou moeten proberen wanneer je in Japan bent. Ga dus vooraf op onderzoek uit en maak een lijstje van dat wat je wilt proeven.

De beste tijd voor het reizen naar Japan

De beste tijd om naar Japan te reizen is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen. Toch is slim om ofwel in de lente of in de herfst het land te bezoeken. Dit is namelijk de kersenbloesem tijd. Japan is dan betoverend mooi met vele roze ‘sakura’ bloemen, een fenomeen waar het land bekend om staat. Daarbij reizen inwoners van Japan in verhouding met andere landen meer inlands, waardoor de Japanse vakantieperioden druk zijn.

Wat fijn is aan een reis in Japan, is dat het een veilig en georganiseerd land is. Er is relatief weinig criminaliteit in het land. En er is goed geregeld openbaar vervoer. Japan heeft een uitgebreid netwerk voor snelheidstreinen genaamd ‘Shinkansen’, waarop ook de beroemde kogeltreinen rijden. Zo kun je met de trein gemakkelijk en snel tussen steden reizen. 

Individuele rondreis Japan

Ben je enthousiast geworden over Japan? Om het beste uit je reis te halen kan een individuele rondreis Japan uitkomst bieden. Er zijn enorm veel complete reizen waarbij alles vooraf geregeld is. Je hoeft dan eigenlijk alleen nog maar je koffer te pakken. Gaat dit jouw rondreis worden in het nieuwe jaar? Alvast veel reisplezier!