Security Awareness verhogen bij jou op het werk

Bedrijven zijn continu het slachtoffer van aanvallen van hackers. Dit kan op allerlei manieren plaatsvinden. Bijvoorbeeld via phishing mails of via het gebruiken van bepaalde applicaties. Een klein foutje van een werknemer kan voor grote gevolgen zorgen voor het hele bedrijf. Zo kan de hele IT plat komen te liggen of kunnen er belangrijke documenten openbaar worden. Natuurlijk is het belangrijk om een veilig IT systeem te hebben en te zorgen dat deze bescherming up-to-date blijft. Echter, het is even belangrijk dat jouw werknemers security awareness hebben zodat zij geen zwakke plek vormen in jouw IT beveiliging.

Wat is Security Awareness?

Security Awareness houdt in dat al jouw werknemers goed begrijpen wat zij online wel en niet moeten doen om geen risico te lopen te worden gehackt. Dit gaat verder dan het begrijpen dat je niet op elke link kan klikken die je toegestuurd wordt. Hackers hebben steeds slimmere en meer innovatieve trucjes om bij jou binnen te komen. En daarom is het belangrijk dat professionals jouw werknemers trainen om weerbaar te zijn tegen deze hackers. Alleen op deze manier blijft jouw IT systeem veilig en ondervindt jouw bedrijf geen hinder aan cyberaanvallen.
Security awareness

Waarom moet het besef vergroot worden?

Het besef onder werknemers moet om twee redenen vergroot worden. Allereerst hebben veel werknemers geen benul van de risico’s die zij lopen. Zij denken dat hackers toch niet in hen of het bedrijf geïnteresseerd zijn omdat zij wellicht geen heel belangrijk werk doen. Echter, hackers proberen het gewoon bij duizenden mensen in de hoop soms beet te hebben. Daarnaast zijn er natuurlijk ook werknemers die wel doorhebben dat ze voorzichtig moeten zijn. Toch moeten ook deze getraind worden, want hackers worden steeds slimmer in de wijze waarop zij mensen op het verkeerde been zetten.

De sessies van Northwave

Northwave biedt een aantal mogelijkheden om de security awareness van jouw medewerkers te vergroten. Zo biedt het workshops waarin jouw medewerkers in de praktijk leren wat ze wel of niet moeten doen. Ook kunnen er incidenten geoefend worden en kunnen zij phishingmails rondsturen om te kijken wie er hapt. Ook zijn er online trainingen beschikbaar zodat de werknemers zelf kunnen leren over cyberaanvallen. Het gaat erom dat de mensen continu worden getraind zodat zij altijd weten wat ze moeten doen en wat vooral niet. Natuurlijk hebben zij op een gegeven moment een goed idee, maar door de ontwikkelingen moeten zij wel op de hoogte gehouden worden.