Waarom online coaching de toekomst is

Snelgroeiende business

Het is een van de snelst groeiende branches in de wereld. De online coaching business. Dit komt voornamelijk door de ontwikkeling van het internet in de afgelopen jaren. Het is mogelijk om steeds makkelijker mensen over de hele wereld te helpen met je expertise. Er zijn verschillende gebieden waarin je kunt coachen of getraind worden. Desondanks zijn deze gebieden ook heel breed en zijn er coaches van alle markten. Er zijn spirituele coaches, business coaches, IT coaches en relatie coaches. In dit artikel bespreek ik waarom coachen zo’n grote markt aan het worden is en hoe je jezelf kunt profileren in deze markt als coach.

Niches

Omdat er tegenwoordig zoveel coaches zijn is het makkelijk om te denken dat er geen plaats meer voor je is in de markt. Maar dit is natuurlijk niet waar. Het is namelijk zo dat online coaching business alleen maar gaat groeien in de komende jaren. Een van de belangrijkste dingen om te doen als je als online coach wilt functioneren is om jezelf in de juiste niche te zetten. Dit moet een specifieke niche zijn. De drie grote niches zijn gezondheid, rijkdom en relaties. Maar als je je als algemene coach in deze gebieden probeert te profileren kan het ontzettend moeilijk zijn. Je concurreert namelijk met de grootste coaches en bedrijven in de wereld. Desondanks betekent dat niet dat het onmogelijk is om in deze niches te werken. Je moet alleen heel specifiek zijn in het soort coaching dat je geeft.

IT coaching

Leer mensen bijvoorbeeld niet om fit te zijn maar leer vrouwen na een bevalling vijf kilo af te vallen bijvoorbeeld. Op deze manier kun je eigen kleine hoek in een grotere niche pakken. Helemaal ideaal is het natuurlijk als je uiterst specifieke vakkennis hebt omtrent een gebied waar weinig mensen veel van weten. Zo zijn er veel IT-consultants die ontzettend succesvol zijn. Ben je bijvoorbeeld een ECM consultant of SAP consultant, dan kun je veel geld verdienen.

Het probleem met online coaches is wel dat er zo veel zijn tegenwoordig veel mensen denken dat het onmogelijk is om ertussen te komen. Of dat ze niet de kwalificaties hebben die nodig zijn. Maar je kunt dit op lossen door marketing te studeren. Jezelf op de juiste manier verkopen is een van de meest waardevolle vaardigheden die je in je professionele leven kunt leren. Dit is de reden dat online coaching de toekomst is.