Waarom VvE Beheer een goede keuze is

Misschien heb je er nog nooit aan gedacht om het beheer van de Vereniging van Eigenaren, je beleggingspand of particuliere woning uit te besteden. Ik kwam dit concept kort geleden tegen en het biedt vele voordelen waar je misschien niet in eerste instantie bij stilstaat. Je hoeft bijvoorbeeld allerlei zaken niet meer zelf te regelen, dit neemt het VvE Amsterdam beheer van je over. In dit artikel gaan we in op de voordelen van het inschakelen van een VvE Beheer.

De voordelen van VvE Beheer

Het VvE Beheer neemt allerlei zaken van je over die je anders kopzorgen kunnen kosten. Dan hebben we het nog niet over offertes die opgevraagd moeten worden bij onderhoud en een keuze die uiteindelijk gemaakt moet worden tussen alle aanbieders. Dit kan je soms behoorlijk wat kopzorgen kosten. Zaken die het VvE Beheer van je overneemt in het geval van een Vereniging van Eigenaren zijn bijvoorbeeld het bijhouden van de administratie, het oplossen van dagelijkse onderhoudsverzoeken of het uitvoeren van noodzakelijk en preventief onderhoud. Daarnaast kunnen hun zaken voor je in de gaten houden zoals wanneer de jaarlijkse VvE Vergadering en VvE Jaarrekening dienen plaats te vinden. Op het moment dat je een beleggingspand of woning hebt dan neemt het VvE Beheer zaken voor je uit handen zoals het vinden van huurders, het incasseren van de huur en het oplossen van onderhoudsverzoeken. Het grote voordeel hiervan is dat je je alleen drukt hoeft te maken over op welk moment de huurinkomsten op je rekening gestort worden. Voor de dagelijkse onderhoudsverzoeken en preventief onderhoud werken ze  samen met betrouwbare leveranciers. Al de leveranciers zijn klein, klantgericht en betrouwbaar. Voor het groot onderhoud vragen ze offertes aan en hieruit wordt de beste keuze gemaakt. Ook voor advies zit je bij VvE Beheer aan het goede adres.

De mogelijkheden van VvE Beheer

Het is mogelijk om te kiezen voor Financieel Beheer. In dit geval worden er vele zaken van je overgenomen zoals bijvoorbeeld het opstellen van cashflow begrotingen. Met zo’n begroting ontvang je een goed inzicht in de spaarmogelijkheden voor het onderhoud zowel op de korte als de lange termijn. Een andere optie is om te kiezen voor Administratief Beheer. Hierbij worden een groot aantal taken uit je handen genomen zoals toezicht op de naleving van akten, reglementen en besluiten. Er wordt ook gecommuniceerd met notarissen in het geval van eigendomsoverdrachten, het organiseren van eventuele vergaderingen en het innen van achterstallige betalingen. Uiteraard wordt er gewerkt met specialisten binnen deze vakgebieden die ervaring hebben binnen de branche. Daarnaast wordt door het VvE Beheer de jaarlijkse ledenvergadering voorgezeten en wordt het regelen van de notulen door hun geregeld.

Dus waar wacht je nog op? Schakel ook een VvE Beheerder Amsterdam in en ervaar zelf de voordelen!